Megbüntettek

 2009.06.20. 11:52

12 évnyi vezetés után, megkaptam az első bírságomat.
Reggel azt nem írtam, hogy igazából autóval indultunk bele az éjszakába, de rábeszéltek, hogy igyak én is valamit, ne üdítőzzek már ott egyedül és inkább menjünk haza taxival.

Vettem is parkolójegyet. Az összes fém pénzünket beledobáltam az automatába, de így is csak reggel 10 óráig kaptam parkolóidőt.

Mondanom sem kell, hogy a reggel 5-kor történt lefekvés után nem igazán bírtam felkelni, mikor meg sikerült, pont lekéstem a buszt amivel mennem kellett volna.

Végre megérkezett a következő. A sofőr persze nem tudott visszaadni, mikor jegyet kértem, és egy pillanatig azt hittem, hogy most ingyen fogok buszozni. Utána pedig azt, hogy le kell szállnom, mert ha nincs jegyem, akkor nem vihet el. Végül azt ajánlotta, próbáljam az utasoknál felváltani a pénzemet.

Egy 50-es férfi kisgyerekkel remek választásnak tűnt, de mire összeszámolta a pénzeit, kiderült, hogy nincs egészen annyi, amennyi kellene. Gondolom addigra már lerítt a fejemről a totális kétségbeesés, úgyhogy végül adott egy elővételben megvett buszjegyet.

Cserébe viszont végighallgathattam, hogy ő hogyan tanult meg síelni, és egyéb általa mókásnak vélt történeteket.A buszon meg ráadásul meleg volt. Lehet, hogy csak 20 fok van, tegnap meg volt 35, de azért fűteni nem kéne. Legalábbis a másnaposságomnak ez nem esett jól.

Végre leszálltam a friss levegőre, és sétáltam  a kocsi felé. Nem siettem. Valahogy éreztem, hogy már úgyis elkéstem. A büntetés kiállításának időpontja majdnem egy órával azután volt, hogy lejárt a jegyem. Ez kicsit vigasztalt, hogy kaptam egy esélyt a parkolóőrtől, hátha visszaérek, mire megint ott ellenőriz. Még láttam a sor végén, hogy most fejezi be annak a szakasznak az átnézését, ahol álltam. ha 5 autóval előbb érkezem, vagy annyival hátrébb állok meg, megúsztam volna.

Gyorsan el is mentem befizetni, mert hétköznap mindig rengetegen vannak az ügyfélszolgálatokon.

Hát ez van. Legközelebb majd parkolóházba viszem, ha ilyen van.

Címkék: busz autó büntetés buszjegy bírság parkolóőr parkolójegy

A bejegyzés trackback címe:

https://talanyosgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr621196757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Incifinci · http://incifinci14.blog.hu/ 2009.06.22. 10:00:04

nagyon tetszenek az írásaid. Jó terápiát:-)

Incifinci · http://incifinci14.blog.hu/ 2009.06.22. 10:01:47

nagyon tetszenek az írásaid! Jó terápiát:-)

TaLány 2009.06.22. 18:51:19

Köszönöm Incifinci :) Remélem hatásos lesz nekem és egyben érdekes/szórakoztató/elgondolkodtató nektek! :)
süti beállítások módosítása